3 for 2 på alle items - shop her!

I denne guide kan du få et godt overblik over de forskellige størrelser Pilgrim smykkerne har. Find bl.a. den perfekte halskædelængde ved hjælp af denne guide og se også vores størrelsesguide på ringe og armbånd.


Guide: Find den perfekte halskædelængde

Du kender det med garanti: Du har et væld af halskæder derhjemme, men det er faktisk kun et par stykker, du bruger. Til gengæld bruger du dem hele tiden. Hvorfor? Fordi de har den perfekte længde. Måske skifter du vedhængene fra dine øvrige halskæder ud og sætter dem på yndlingskæden, og måske har du forsøgt dig med at købe nye halskæder uden helt at ramme favoritlængden. Men hvordan finder du så den halskæde, der har den helt perfekte længde? I denne guide kan du få et godt overblik over halskædelængder og på den måde sikre dig, at du fra nu af kun køber halskæder i netop den længde, du ved, du kommer til at bruge. Hos Pilgrim fører vi halskæder i mange forskellige længder, lige fra 34 cm, der er den korteste, til 100 cm, der er den længste.

Sådan finder du den perfekte længde på din halskæde

Når man måler længden på en halskæde, måler man hele omkredsen af kæden. Det betyder, at hvis en halskæde måler 80 cm, så er der 40 cm fra midt på nakken ned mod brystet. Illustrationen viser, hvor en halskæde af en given længde vil nå dig til. Husk dog, at den endelige længde (hvor halskæden når dig til) varierer, alt efter din form og figur. Længden på overkroppen varierer fra person til person, så der kan være små afvigelser i forhold til illustrationen.

 

Guide til lag-på-lag halskæder (layering necklaces)

Selv om lag-på-lag halskæder generelt varierer i længden (en af kæderne er kortere end en anden, der igen er længere end en tredje), kan du bruge de samme principper til at måle længde, som på illustrationen over halskædelængden. Hvis du har svært ved at vælge din favorit blandt korte eller lange halskæder, er lag-på-lag trenden ideel, da længerne her typisk ikke er ens.


Find din perfekte ring-størrelse

Fingre varierer i størrelse – både fra person til person, fra finger til finger og i forskelligt vejr. Når det er varmt, kan dine fingre hæve, mens de som regel bliver slankere/smallere, når du fryser om hænderne. Derfor kan det være vanskeligt at finde den rette ringstørrelse.

Før du køber en ny ring til dig selv eller som gave, skal du overveje, hvilken finger den skal bæres på. Ringefingeren er smallere end pegefingeren, der igen er smallere end tommelfingeren. Og så fremdeles. Husk, at der også kan være forskel på fingerstørrelsen på hhv. højre og venstre hånd.
 

Justerbare ringe

Justerbare ringe passer til de fleste. I stedet for at være en ubrudt ring, har en justerbar ring en åbning med et lille overlap – typisk på omkring 6 mm. Det betyder, at du enten kan ’klemme’ ringen sammen, så den bliver mindre, eller ’trække’ den fra hinanden, så den bliver større. Dermed kan de fleste finde en ring, der passer. Hos Pilgrim finder du et bredt udvalg af smukke, elegante, minimalistiske og pyntede justerbare ringe. Vi har helt sikkert en, du også kan lide – og passe!

Ikke-justerbare ringe

Det kunne være så nemt, hvis en ringstørrelse bare var en ringstørrelse. Men størrelsen på en ring kan variere alt efter, hvor bred selve ringskinnen – det, der sidder omkring din finger – er. Jo bredere ring, jo større størrelse bruger man som regel. Hos Pilgrim fremstiller vi ringe i de fleste størrelser, lige fra de små på 42 mm til de lidt større på 55 mm, så vi har noget, der passer til alle.
 


Den rigtige armbåndsstørrelse

Lige som stil og smag varierer fra person til person, gør størrelsen det også. Måske har du tynde håndled, mens din venindes er mere kraftige. Eller omvendt? Uanset hvad, så er det vigtigt at kigge på størrelsen på dine håndled, når du er på jagt efter det perfekte armbånd. Dermed sikrer du dig nemlig, at armbåndet sidder godt og hverken klemmer eller risikerer at falde af, fordi det er for løst.

Justerbare armbånd

Hos Pilgrim finder du flere forskellige typer justerbare armbånd. De er som regel kendetegnet ved, at åbningen er bred og/eller asymmetrisk, så du kan få håndleddet igennem og nærmest ’dreje’ armbåndet på. Der er en stor chance for, at du kan passe de fleste justerbare armbånd, da de både kan gøres smallere og bredere og derfor passer til de fleste håndled.

Armbånd, 16,5 cm + 3 cm forlængerlås

Armbånd, armringe eller armlænker – kært barn har mange navne. Hos Pilgrim finder du et bredt udvalg af armbånd, der måler 16,5 cm og har en justerbar lås med mulighed for op til 3 cm forlængelse. En god tommelfingerregel er, at armbåndet har den rigtige størrelse, når du måler omkredsen af dit håndled relativt stramt og tilføjer 2 cm. Brug en snor til at måle med, og læg 2 cm til resultatet – så har du den ideelle størrelse på dit nye armbånd.

Hvis du foretrækker at gå med stramme armbånd, kan du vælge en størrelse mindre, end hvad tommelfingerreglen dikterer. Eller vælg en størrelse større, hvis du bedre kan lide, at dine smykker sidder løst.
 


Flere style guides og inspiration? Tilmeld dig vores nyhedsbrev allerede i dag og få en masse nyheder, dugfrisk inspiration, tilbud og sneak peeks på nye kollektioner.