Shop for min. 250 kr. og få 20%  | ✔ Gratis fragt over 300 DKK | Hurtig levering - 1-2 dage | 90 dages returret

Gratis fragt over 300 DKK

90 dages returret

Hurtig levering - 1-2 dage

SOLBRILLEGUIDE

Din guide til at finde de perfekte solbriller.

Solbriller beskytter dine øjne mod solen, men de har også en anden meget vigtig funktion: De er med til at definere hele dit look. Prøv dig frem med solbriller i forskellige faconer og farver og se forskellen. Er du til det minimalistiske og stilsikre, eller befinder du dig bedst med et par statement-solbriller på næsen eller i panden?

Vælg solbriller ud fra din ansigtsform

Selv om solbriller naturligvis ofte vælges ud fra stilmæssige præferencer, har dit ansigtsform også meget at sige i forhold til, hvilken facon og stil, der passer bedst til dig. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, om din ansigt er firkantet, ovalt, rundt eller hjerteformet. Her får du en solbrilleguide til, hvordan du bedst og mest stilsikkert vælger det perfekte par solbriller til din ansigtsform. Så kan du med sindsro – og elegant finesse - gå de solrige dage i møde.

Dansk design

Solbriller fra Pilgrim er klassisk dansk design, og vores sortiment er bredt. Solbrillerne er fremstillet af hhv. acetat, polycarbonat og/eller metal, og de har alle UVA-/UVB-beskyttelse og er CE-godkendt. Desuden er alle linser UV400-beskyttet og polariseret.


Firkantet ansigt

Det firkantede ansigt er kendetegnet ved en bred pande, en firkantet kæbelinje og en hårgrænse, der ligeledes er skarp/firkantet.

Har du et firkantet ansigt, kan du med fordel gå efter solbriller med et tyndt stel og/eller bløde kanter. Undgå alt for skarpt optrukne linjer, og vælg i stedet ovale eller runde solbriller. Evt. solbriller i den rette størrelse, der er formet som ’katteøjne’. Disse typer solbriller bløder dine ansigtstræk op og giver dem kurver og dermed et blødere udtryk.


Ovalt ansigt

Det ovale ansigt er kendetegnet ved en pande, der er bredere end dit hageparti. Samtidig er hårgrænsen ofte blød og rund. Den ovale ansigtsform kaldes ofte den mest taknemmelige, da de fleste solbrille-modeller klæder den.

En god tommelfingerregel er dog at gå efter et par solbriller i en størrelse, der passer til dit ansigts størrelse – f.eks. en model, der er enten rektangulær, helt firkantet eller sommerfugleformet, hvor stellet er lige så bredt som dit ansigts bredeste punkt. Det understreger formen på dit ansigt og giver dig tydelige og klædelige vinkler.
 


Rundt ansigt

Det runde ansigt har runde, bløde linjer; runde kinder og en rund hage. Som udgangspunkt er dit ansigt omtrent lige så langt, som det er bredt.

Har du et rundt ansigt vil firkantede eller rektangulære solbriller med et markeret, kraftigt brillestel klæde dig godt. Stellet kan med fordel skråne ned mod hagen, og hvis brillestængerne er placeret højt, kommer dit ansigt til at se både smallere og længere ud. Alternativt kan du gå efter solbriller, hvis vinkler går opad. Det trækker blikket opad i ansigtet og får dit ansigt til at syne længere.

Undgå store og runde solbriller, der blot understreger dit ansigts runde form.


Hjerteformet ansigt

Det hjerteformede ansigt er bredest ved panden. Kindbenene er tydelige og brede, og hagen er smal og markeret. Et hjerteformet ansigt er typisk ikke så stort som de øvrige ansigtsformer, og du kan med fordel skabe illusionen af et bredere kæbeparti ved at vælge solbrille-modeller, der har bløde former. Vinklerne i dit ansigt kan med fordel blødgøres ved at vælge solbriller med nedadsøgende linjer, men generelt klæder de fleste solbrillefaconer dig.

Gå efter runde, sommerfugleformede eller katteøjeformede solbriller. Du kan også sagtens bære solbriller uden ramme/uden tydeligt stel.

Sørg for at navigere uden om solbriller, der er fyldt med pynt øverst på stellet, da det trækker opmærksomeden opad i stedet for nedefter.

 


Flere style guides og inspiration? Tilmeld dig vores nyhedsbrev allerede i dag og få en masse nyheder, dugfrisk inspiration, tilbud og sneak peeks på nye kollektioner.